Jarrumestarit

Vuoristorataa pyörittävät Jarrumestarit, jotka junan ajamisen lisäksi vastaavat myös asiakkaiden turvallisuudesta ja muista vaativista työtehtävistä Vuoristoradalla. Uuden Jarrumestarin suoritettua kahden viikon koulutuksen saa hän numeron, joka osoittaa hänen paikkansa Jarrumestarien kokoonpanossa. Numero pienenee vuosien aikana sitä mukaa, kun uusia Jarrumestareita koulutetaan ja vanhoja jää pois. Virkaiältään vanhimmalla Jarrumestarilla on siis pienin numero, ja nuorimmalla suurin numero.

Tsekkaa alta kauden 2023 Jarrumestarit!

#1 Topi

Topi on charmantti, ystävällinen ja suoraselkäinen Jarrumies – siis juuri sellainen herrasmies kuin Jarrumiehen tulee ollakin. Topi saavutti pitkän uransa aikana ehdottoman ykköspaikan Jarrumiesten hierarkiassa ja tulee aina olemaan Jarrumiesten esikuva. Vuoristoradan jokainen mutka muistaa ikuisesti Linnanmäen kuninkaan ajamat kierrokset.

Topi toimi Jarrumiehenä 37 kauden ajan vuosina 1975–2011 ja hänen numeronsa 1 on jäädytetty kunnioittamaan Topin pitkää uraa Jarrumiehenä.

#2 Taavi

Hierarkian kärki ja vastuumies. Yrittäjänä toimiva Taavi nauttii ikuisen nuoruuden lähteestä Vuoristoradan ainutlaatuisessa ilmapiirissä. Mies, jonka jalat ovat juurtuneet junaan, saattaa sesonkipäivinä hurauttaa jopa 180 kierrosta!

Taavi aloitti Jarrumestarina 1999 ja Linnanmäellä muissa tehtävissä 1997.

#3 Marko

Marko eli tuttavallisemmin Mauge edustaa Jarrumestarien työyhteisön kokeneempaa kaartia. Alun perin pelipuolella työt Linnanmäellä aloittanut Marko toimii kauden ulkopuolella hotellivastaanoton vuoroesimiehenä. Kolmen lapsen perheenisällä on jämäkkä ja itsevarma ote työssään, huumoria unohtamatta. Työyhteisössään Marko pitää yllä Jarrumestarien perinteitä ja toivottaakin uudet Jarrumestarit aina tervetulleiksi mukaan omalaatuisella tavallaan!

Marko aloitti Jarrumestarina 2004 ja Linnanmäellä muissa tehtävissä 2000.

#4 Teemu

Huumorilla ja karvoilla maustettu valloittava Jarrumestari. Tämä sosiaalialaa opiskeleva asiakaslähtöinen jääkiekon ystävä osaa ottaa kaikki huomioon ja hänellä on taitoa jakaa karkit tasan.

Teemu aloitti Jarrumestarina 2010 ja Linnanmäellä muissa tehtävissä 2007.

#5 Gert

Yliopistossa elintarviketieteitä opiskeleva ja vapaa-ajallaan purjehduksesta nauttiva Gert on toiminut vuosia uusien Jarrumestarien pääkouluttajana ja on työyhteisön tärkeä tukiranka!

Gert aloitti Jarrumestarina 2012 ja Linnanmäellä muissa tehtävissä 2009.

#6 Matias

Tämä äänimies on todellinen huvipuistotietäjä ja tietopankki. Matias tuntee Vuoristoradan kuin omat taskunsa ja on myös Vuoristoradan historian vaalija ja perinteiden kunnioittaja. Jarruttelun ohella Matias nauttii musiikista, elokuvista ja pyöräilystä.

Matias aloitti Jarrumestarina 2013 ja Linnanmäellä muissa tehtävissä 2010.

#7 Waltteri

Porukan ilopilleri, joka tuo jokaiseen työpäivään todellista hupitwistiä! Ihmisten seurassa viihtyvä Waltteri opiskelee opettajaksi, ja hyppää aina koulun penkiltä kesäksi staagin varteen!

Waltteri aloitti Jarrumestarina 2013.

#8 Panu

Konetekniikan insinööri Panu tuo innokkuutta ja energiaa Vuoristoradalle, ja hoitaa työnsä aina rauhallisella ja varmalla otteella.

Panu aloitti Jarrumestarina 2017 ja Linnanmäellä muissa tehtävissä 2015.

#9 Riku

Esimerkillinen ja nöyrä nuorekas Jarrumestari, jolla on hyvät asiakaspalvelutaidot. Rikulla riittää vääntöä ja voimaa pitkiin ajovuoroihin, ja on mies joka jaksaa hymyillä myös raskaina sesonkipäivinä.

Riku aloitti Jarrumestarina 2016 ja Linnanmäellä muissa tehtävissä 2015.

#10 Ilpo

Rauhallinen ja vitsikäs herrasmies, joka työssään ottaa huomioon niin kollegat kuin asiakkaatkin. Kohteliaan ja tsemppaavan Ilpon hymy ei hyydy kesken päivän ja hän tuo positiivisella asenteellaan iloa muidenkin päivään. Yliopistossa opiskelevasta Ilposta välittyy nöyrä intohimo ja motivaatio työtään kohtaan, ja tämä näkyy sekä junassa että vahtimestarin tehtävissä. Jarruttelun lisäksi Ilpo rakastaa skeittaamista ja päälläseisontaa.

Ilpo aloitti Jarrumestarina 2019 ja Linnanmäellä muissa tehtävissä 2015.

#11 Anna

Anna on Vuoristoradan historian toinen naispuolinen Jarrumestari. Annassa on vähintään yhtä paljon tahtoa, päättäväisyyttä ja vääntöä kuin Vuoristoradan vaijerimäen koneessa, ja enemmän virtaa ja ytyä kuin Pikku Myyssä. Tämä jääkiekkojoukkueen pippurinen pakki työskentelee liikuntaneuvojana ja valmentajana.

Anna aloitti Jarrumestarina 2019 ja Linnanmäellä muissa tehtävissä 2018.

#12 Joni

Joni on tarmokas ja hyväntuulinen vesseli, joka ottaa läsnäolijat aina huomioon ja hoitaa työtehtävänsä aina pilke silmäkulmassa. Luokanopettajaksi valmistunut Joni palvelee taitavasti niin lapsia kuin aikuisiakin. Yli kymmenen vuotta koripalloa heitellyt Joni nauttii myös kuntosalilla treenaamisesta.

Joni aloitti Jarrumestarina 2019 ja Linnanmäellä muissa tehtävissä 2016.

#13 Isak

Isak on kohtelias nuorukainen, joka työskentelee motivoituneesti ja asiallisen nöyrällä asiakaspalveluasenteella. Aina hyväntuulinen Isak opiskelee tietojenkäsittelytieteitä, nauttii musiikista ja tekee myös tiskijukan töitä opiskelujensa ohella.

Isak aloitti Jarrumestarina 2020 ja Linnanmäellä muissa tehtävissä 2017.

#14 Samuel

Samuel hoitaa Jarrumiehen vaativan pestin varmoin ottein – hän on rauhallinen tarkkailijaluonne, jonka vähäeleinen karisma huokuaa ainutlaatuista määrätietoisuutta. Tämä tatuoitu sydänten sulattaja pitää Vuoristoradan moninaiset tilanteet hallussaan, oli hän sitten laiturilla junia täyttämässä tai junan perällä jarruttamassa. Vapaa-ajallaan Samuel nauttii ystäviensä seurasta, treenaamisesta ja metallimusiikista.

Samuel aloitti Jarrumestarina 2022 ja Linnanmäellä muissa tehtävissä 2017.

#15 Joni jr.

Kauden 2023 ensimmäinen oppilas Joni jr. on aloittanut Vuoristoradan arkeen perehtymisen aktiivisella ja innostuneella otteella.

Joni jr. aloitti Jarrumestarina 2023 ja Linnanmäellä muissa tehtävissä 2022.

 

#16 Julius

Toinen kauden 2023 oppilaistamme, Julius, on lähestynyt Vuoristoradan arkea ammattimaisella otteella. 

Julius aloitti Jarrumestarina 2023 ja Linnanmäellä muissa tehtävissä 2020.

#17 Taru

Jarrumestarien tuorein jäsen Taru kantaa tällä hetkellä nuorimman Jarrumestarin kelloa.

Taru aloitti Jarrumestarina 2023 ja Linnanmäellä muissa tehtävissä 2022.